Η εταιρεία μας, χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου περιπολιών, φρουρών και οχημάτων πραγματικού χρόνου (real time), το οποίο αυτοματοποιεί τα κατωτέρω:
Καταγραφή πραγματοποιημένων περιπολιών.
Μετάδοση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί μέσω διαδικτύου.
Έλεγχος των δεδομένων βάση κανόνων.
Ενημέρωση σε περίπτωση απόκλισης από τους κανόνες.
Διάθεση και προβολή των δεδομένων μέσω διαδικτύου.
Η ανωτέρω υπηρεσία ελέγχου περιπολιών φρουρήσεων Electronic Guard Tour (EGT), προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο περιπολιών πραγματοποιώντας όλα τα στάδια αυτής της διεργασίας χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.
Μείωση κόστους ελέγχου.
Η επιχείρηση δεν σπαταλά εργατοώρες ούτε αναλώσιμα για την πραγματοποίηση του ελέγχου των περιπολιών.
Αύξηση επιπέδων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.
Οι περιπολίες ελέγχονται σύμφωνα με του κανόνες του σχεδίου φρούρησης και εκτελούνται πάντα σύμφωνα με αυτό.
Μείωση κλοπών.
Η τακτή και αδιάλειπτη πραγματοποίηση των περιπολιών αποτελεί ανασταλτικός παράγοντας για τους υποψήφιους κλέφτες.
Ενημέρωση υπευθύνων σε πραγματικό χρόνο.
Σε περίπτωση απόκλισης από τους κανόνες του σχεδίου φρούρησης έχουμε άμεση ειδοποίηση των υπεύθυνων.
Αύξηση αποδοτικότητας και ποιότητας υπηρεσιών φρούρησης.
Ο φρουρός ξέροντας ότι υπάρχει διαρκής και συνεχόμενος έλεγχος πραγματοποιεί την περιπολία σύμφωνα με το σχέδιο φρούρησης.
Ακρίβεια και αποδοτικότητα δεδομένων.
Υπάρχει συνεχόμενος συγχρονισμός των φορητών και σταθερών συσκευών με την ημερομηνία και ώρα του κεντρικού υπολογιστή.
Διαφάνεια δεδομένων.
Τα δεδομένα δεν μπορούν να τροποποιηθούν κατά την συλλογή, μετάδοση και προβολή τους.
Αρχείο δεδομένων.
Τα δεδομένα που συλλέγονται κρατούνται σε ηλεκτρονική μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ενοποίηση δεδομένων εγκαταστάσεων.
Όταν υπάρχουν πολλαπλές εγκαταστάσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χωρών, τα δεδομένα ενοποιούνται και παρουσιάζονται ξεχωριστά για την κάθε εγκατάσταση από την ίδια εφαρμογή.
Αύξηση ασφάλειας εργαζομένων.
Σε περίπτωση φίμωσης, ατυχήματος ή ασθένειας του υπάλληλου που εκτελεί τη φρούρηση οι υπεύθυνοι ενημερώνονται στο ελάχιστο δυνατό χρόνο.
Τα σημεία ελέγχου από τα οποία θα πρέπει να περνά ο φρουρός αποτελούν οι κάρτες προσέγγισης (proximity card) με ενσωματωμένη τεχνολογία RFID. Φαινομενικά είναι μία απλή πλαστική κάρτα που εσωτερικά όμως περιλαμβάνει κεραία και κυκλώματα με μικροεπεξεργαστή και μνήμη (εικόνα β) τα οποία δεν είναι ορατά – προσβάσιμα. Στη μνήμη των καρτών RFID είναι αποθηκευμένος ο μοναδικός αριθμός – ταυτότητας (ID) τον οποίο διαβάζει η φορητή συσκευή χειρός.
Οι κάρτες προσέγγισης δεν παρουσιάζουν προβλήματα οφειλόμενα στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες σκόνη, βροχή, υγρασία, χιόνι διότι δεν έρχονται σε επαφή με τη συσκευή ανάγνωσης. Ακόμα και αν κάποιος βάψει το σημείο που είναι τοποθετημένη ή κάρτα, αυτή θα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα μιας και η ανάγνωση του μοναδικού ψηφιακού αριθμού που διαθέτει γίνεται εξ αποστάσεως.
Μονάδα εισόδου
- Κεραία
- Μονάδα υψηλών συχνοτήτων
- Μπουτόν
Μονάδα εξόδου
- Οπτικές ενδείξεις (LED)
- Ακουστικές ενδείξεις
- Σειριακή θύρα RS232
Μονάδα ελέγχου
- Κεντρικός επεξεργαστή
Μονάδα μνήμης
- Μνήμη δεδομένων
- Μνήμη στοιχείων συσκευής
Λοιπά κυκλώματα
- Ρολόι πραγματικού χρόνου
- Τροφοδοτικό
- GPRS
Όταν ο μικροεπεξεργαστής ανιχνεύσει στην εμβέλεια της κεραίας κάποιο κάρτα RFID αμέσως ενημερώνει τον επεξεργαστή να αναγνώσει από την κάρτα το μοναδικό αριθμό (ID) που έχει προγραμματιστεί σε αυτή από τον κατασκευαστή.
Αφού ο μικροεπεξεργαστής έχει πλέον στη μνήμη του τον μοναδικό αριθμό της κάρτας RFID ζητά από την μονάδα πραγματικού χρόνου την ημερομηνία και ώρα που έχει εκείνη την στιγμή και στη συνέχεια αποθηκεύει τα στοιχεία που έχει συλλέξει στην μνήμη δεδομένων.
Ο μικροεπεξεργαστής επικοινωνεί συνεχώς με την μονάδα GPRS και φροντίζει έτσι ώστε αυτή να είναι πάντα συνδεδεμένη με τον κεντρικό υπολογιστή ενώ ανά διάστημα 5 λεπτών συγχρονίζει την ώρα που έχει με αυτή του κεντρικού υπολογιστή (server).
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτελεί οπτική και φωνητική ένδειξη έτσι ώστε ο φρουρός να αντιληφθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάγνωσης – καταγραφής του μοναδικού αριθμού της κάρτας RFID.
Στη συνέχεια ο μικροεπεξεργαστής αναλύει τα στοιχεία και αποστέλλει αυτά στον κεντρικό υπολογιστή μέσω του διαύλου GPRS. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή ενημερώνει με οπτική και ηχητική ένδειξη τον χρήστη (φρουρό) ότι έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των δεδομένων.
Από την λήψη των δεδομένων αυτών προκύπτουν πολλές πληροφορίες οι οποίες επεξεργάζονται ενδελεχώς από ειδικό πεπειραμένο προσωπικό της εταιρείας μας που υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο και ειδική μέριμνα του είναι η συγκέντρωση - επεξεργασία και άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση που υπάρχουν παρεκκλίσεις από το προβλεπόμενο πρόγραμμα, άμεσα προκειμένου να διευθετηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία προκύψει καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου στις Εγκαταστάσεις.
Copyright ALPHA ASPIS SECURITY 2015. All Rights Reserved.